Medicatie voorbereiden en toedienen

Het juist innemen van medicatie, volgens de voorgeschreven dosis en tijdstip, is van groot belang. Wij zorgen ervoor dat jouw medicatie klaarstaat en voeren de eventuele voorgeschreven inspuitingen uit. Bovendien helpen we bij het toedienen van medicatie via een sonde, ondersteunen we bij de voorbereiding hiervan en nemen we de zorg op ons voor een katheterzorg of medicatiepomp. Dit gebeurt altijd in overleg met jou, je mantelzorger, je arts, je apotheker en andere zorgverleners.

Hoe kunnen we helpen?

Medicatie klaarzetten, voorbereiden en toedienen

Op basis van het medicatieschema van je huisarts of behandelende arts zetten wij jouw medicatie klaar. We bespreken met jou of een hulpmiddel je kan helpen om medicatie op het juiste tijdstip in te nemen (zoals een dagdoos of weekdoos). Daarnaast kunnen we je assisteren bij het voorbereiden of innemen van medicatie.

Indien er geen medicatieschema beschikbaar is of aanpassingen nodig zijn, kunnen onze verpleegkundigen in overleg met je arts dit opstellen of wijzigen. We stemmen ook regelmatig af met de (huis)apotheker om ervoor te zorgen dat de medicatie correct wordt gebruikt, toegediend en we volgen eventuele bijwerkingen op.

 

Praktische informatie:

Hoeveel kost het?

Onze verzorging wordt rechtstreeks gefactureerd aan jouw ziekenfonds. Volgens de wet worden slechts enkele zorgdiensten niet vergoed. Informeer je hierover bij je zorgaanvraag om te weten te komen of deze zorgdiensten vergoed worden.

Lees meer over de prijs van onze thuisverpleegkundige en de tegemoetkomingen

 

 

 

 

Waarom thuisverpleging G-en-I

 

  • 24/7 bereikbaar
  • Steeds professionele zorg met vertrouwde gezichten
  • Je zorg is altijd gegarandeerd, ook tijdens weekends en feestdagen

 

Een zorg of informatie aanvragen? 

📞 089/25 55 56