Oncologische zorgen

Onze verpleegkundigen zijn speciaal getraind om zorgvragers met kanker thuis de nodige zorg te bieden. Dankzij onze nauwe samenwerking met andere zorgpartners, zoals ziekenhuizen en huisartsen hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis, wat hun comfort aanzienlijk verbetert. We staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en bezorgdheden te bespreken.

Hoe kunnen we helpen?

Thuishospitalisatie/ oncologische behandelingen aan huis

Sommige oncologische behandelingen kunnen door je arts in het ziekenhuis worden voorgeschreven voor thuis toe te dienen. Niet alle behandelingen en soorten kanker komen hiervoor in aanmerking. Je arts zal dit met je bespreken als je ervoor in aanmerking komt.

Opvolging en afkoppeling van chemotherapie thuis

Na de start in het ziekenhuis kan chemotherapie soms thuis worden toegediend via een klein pompje. Onze thuisverpleegkundigen volgen de toediening op en koppelen deze ook af.

Katheterzorg

Als medicatie langdurig via de bloedbaan moet worden toegediend, kan je arts een katheter plaatsen. Enkele veelvoorkomende katheters zijn de poortkatheter (Port-a-Cath®), PICC-katheter en midlines. Onze verpleegkundigen zijn getraind om deze katheters thuis te begeleiden.

Ondersteuning bij sondevoeding

Als eten niet mogelijk, toegestaan of gewenst is maar je spijsvertering wel goed functioneert, kan je in aanmerking komen voor thuis sondevoeding met de hulp van onze thuisverpleegkundige.

Hulp bij pijnmedicatie

Als traditionele toedieningswegen niet effectief zijn, kan de arts besluiten om pijnmedicatie via een slangetje onderhuids toe te dienen.

Plaatsing en opvolging van infusen

Soms worden geneesmiddelen rechtstreeks via een infuus toegediend, wat onze thuisverpleegkundigen kunnen plaatsen en opvolgen.

Verzorging van oncologische wonden

Wonden als gevolg van kanker of door de behandeling ervan vereisen speciale zorg, waarbij we niet alleen de wond zelf behandelen maar ook ondersteuning bieden aan de patiënt en zijn of haar omgeving om zo het comfort te verbeteren.

Emotionele steun

Onze verpleegkundigen zijn er om alle vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden tijdens deze uitdagende moeilijke periode.

 

Praktische informatie:

Hoeveel kost het?

We factureren de verzorging rechtstreeks aan je ziekenfonds. Een doktersvoorschrift is vereist voor bepaalde zorgdiensten in het kader van wondverzorging of preventie. Informeer hiernaar bij je verpleegkundige.

Lees meer over de prijs van onze thuisverpleegkundige en de tegemoetkomingen

Waarom thuisverpleging G-en-I

 

  • 24/7 bereikbaar
  • Steeds professionele zorg met vertrouwde gezichten
  • Je zorg is altijd gegarandeerd, ook tijdens weekends en feestdagen

 

Een zorg of informatie aanvragen? 

📞 089/25 55 56