Palliatieve zorg

Het nieuws van een ongeneeslijke ziekte is enorm zwaar, zowel voor jou als voor je naasten. Op zo een momenten is het cruciaal om in je vertrouwde omgeving te kunnen blijven.

Onze verpleegkundigen zetten zich in voor jouw comfort. In samenspraak met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners volgen we je pijn en andere symptomen nauwlettend op en behandelen we ze indien nodig. Palliatieve thuiszorg bij ons gaat verder dan alleen lichamelijke zorg. We hebben aandacht voor je algemeen welzijn en dat van je omgeving, ook op psychologisch, sociaal en spiritueel gebied.

Hoe kunnen we jou ondersteunen?

Hygiënische zorg

Onze thuisverpleegkundigen kunnen je helpen met je hygiënische verzorging, zoals wassen, klaarmaken voor de dag en nacht, en opvolgen van huid- en nagelproblemen.

Pijnbestrijding

Gericht op het verminderen of wegnemen van pijn, waarbij we samenwerken met je arts om jouw levenskwaliteit zoveel mogelijk te behouden.

Medicatie toedienen

We assisteren bij het toedienen van medicatie, en zoeken naar alternatieven als slikken moeilijk wordt.

Emotionele ondersteuning

Het ervaren van ziekte en het naderende einde zijn aangrijpende gebeurtenissen, vaak vergezeld van diepgaande gevoelens van ongeloof, boosheid, angst en onzekerheid.

Onze thuisverpleegkundigen luisteren naar je bezorgdheden en vragen, en bieden ondersteuning aan jou en je mantelzorgers gedurende de hele periode.

 

Praktische informatie

Wat zijn de kosten?

Wij brengen de kosten van je verzorging rechtstreeks in rekening bij je ziekenfonds. Daarom hebben we voor bepaalde zorgdiensten een doktersvoorschrift nodig. Op die manier vergoedt je ziekenfonds de verleende zorg aan ons. Vraag hiernaar bij het aanvragen van je zorg. Vergeet niet om ook bij je huisarts en/of ziekenfonds informatie in te winnen over de verschillende mogelijkheden voor terugbetalingen in het kader van jouw palliatieve zorg.

Lees meer over de prijs van onze thuisverpleegkundige en de tegemoetkomingen

Waarom thuisverpleging G-en-I

 

  • 24/7 bereikbaar
  • Steeds professionele zorg met vertrouwde gezichten
  • Je zorg is altijd gegarandeerd, ook tijdens weekends en feestdagen

 

Een zorg of informatie aanvragen? 

📞 089/25 55 56