Sondes en katheters

Onze thuisverpleegkundigen zijn opgeleid voor het plaatsen en verwijderen van sondes en katheters.  Deze sonde of katheter zorgt  voor het toedienen of afvoeren van specifieke vloeistoffen in en/of uit het lichaam.

Sonde-inbrenging en -verzorging

We assisteren bij het plaatsen en onderhouden van sondes, we kunnen in sommige gevallen de techniek aan jou of je mantelzorger aanleren. Onze verpleegkundigen kunnen u ook advies geven over het voorkomen van infecties en de terugbetaling van materialen.

Sondevoeding

Sondevoeding voorziet het lichaam van essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, water, mineralen, vitamines enzovoort.

Parenterale voeding (TPN)

In gevallen waar eten moeilijk is of de spijsvertering slecht werkt, kan parenterale voeding via de bloedbaan worden voorgeschreven door een arts. Onze verpleegkundigen helpen u graag bij deze procedure.

Katheters voor langdurig gebruik

Voor langdurige medicatietoediening via de bloedbaan kan een katheter worden geplaatst door een arts. Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om deze katheters thuis te verzorgen.

Blaasspoeling

Via een sonde wordt vloeistof, eventueel met medicatie, in de blaas gebracht om vervolgens afgevoerd te worden.

 

praktische informatie

Kosten

Wij factureren de verzorging rechtstreeks aan je ziekenfonds, maar hiervoor is altijd een doktersvoorschrift nodig. Sommige zorgdiensten waarvoor medicatie moet worden toegediend zijn echter niet volledig vergoed volgens de wet. Informeer hierover bij je zorgaanvraag.

 

Lees meer over de prijs van onze thuisverpleegkundige en de tegemoetkomingen

Waarom thuisverpleging G-en-I

 

  • 24/7 bereikbaar
  • Steeds professionele zorg met vertrouwde gezichten
  • Je zorg is altijd gegarandeerd, ook tijdens weekends en feestdagen

 

Een zorg of informatie aanvragen? 

📞 089/25 55 56